Банки не хочуть зниження рівня капіталізації

Четвер, 2 квітня 2009, 17:27 -

Банки звертаються до Національного банку з проханням вжити термінових заходів для недопущення зниження рівня капіталізації банків України та їх стабільного функціонування.

Про це йдеться в повідомленні асоціації "Український Кредитно-Банківський Союз" (УКБС).

УКБС просить НБУ внести зміни до постанови "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку", що стосується вкладень банків в недиверсифіковані інвестиційні фонди.

Зокрема УКБС пропонує не зменшувати загальний розмір капіталу першого та другого рівнів при визначенні розміру регулятивного капіталу банків на балансову вартість лістингових цінних паперів недиверсифікованих інвестиційних фондів, зазначається в прес-релізі УКБС.

Реклама:

На переконання експертів УКБС, діючі норми щодо оцінки якості таких вкладень не відповідають сучасним умовам функціонування національного ринку цінних паперів та банківської системи, оскільки не визначають чітких критеріїв їх оцінки.

В Асоціації вважають, що перегляд докризових норм щодо визначення розміру регулятивного капіталу банку дозволить банківським установам продовжувати операції з цінними паперами інститутів спільного інвестування в умовах, що склалися сьогодні на фінансовому ринку.

Це, у свою чергу, вважають експерти УКБС, запобігатиме падінню рівня капіталізації комерційних банків, з одного богу, та збереже інституційну структуру ринку цінних паперів, з іншого.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: