Бойко не сподобалась домовленість з Ахметовим

Четвер, 2 квітня 2009, 09:21

Маріупольський меткомбінат (ММК) ім. Ілліча домовився з компанією "Метінвест" Рината Ахметова про умови постачання залізорудної сировини у квітні.

Про це пише газета "Дело" з посиланням на гендиректора ММК Володимира Бойко.

Згідно з підписаним контрактом, його вартість знизилася з 55 до 42 доларів за тонну.

Бойко вважає цей договір невигідним.

Реклама:

"Це досить висока ціна, і, на мій погляд, вона повинна складати не більше 35 доларів", - заявив він.

Керівник комбінату нагадав, що співпраця з "Метінвестом" здійснюється в рамках довгострокового трирічного контракту, підписаного в кінці грудня 2007 року.

Раніше Бойко погрожував, що якщо "Метінвест" не піде на поступки по вартості сировини, то ММК ім. Ілліча буде закуповувати його за кордоном.

Так само гендиректор обіцяє вчинити, якщо компанія Рината Ахметова не знизить ціну в травні: "На сьогодні в Росії можна закупити залізорудну сировину з більш високим вмістом заліза за ціною в 35-37 доларів за тонну".

У той же час аналітики відзначають, що такі заяви Бойко викликані бажанням збити ціну, оскільки особливої вигоди в закупівлі сировини за кордоном немає.

"Для того, щоб транспортувати його з Росії до українського кордону, меткомбінату доведеться понести додаткові транспортні витрати в розмірі 5-10 доларів за тонну. Таким чином різниця між новою встановленою ціною" Метінвесту "і ціною на російський концентрат практично нівелюється", - пояснив аналітик інвесткомпанії "Трійка Діалог "Олександр Мартиненко.

У найближчі два місяці експерти не очікують істотного падіння цін на сировину.

"Вони вже впритул наблизилися до собівартості", - пояснив Мартиненко.

Як відомо, крім ММК ім. Ілліча, залізорудну сировину у "Метінвесту" купують інші вітчизняні виробники, такі як "Запоріжсталь" та Алчевський меткомбінат.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: