Банк "Хрещатик" відмовляється від державної допомоги

Четвер, 16 квітня 2009, 15:12

Банк "Хрещатик" не буде проводити рекапіталізацію за участю держави.

Про це заявив голова правління банку Дмитро Гриджук, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Банк" Хрещатик "працює у звичайному режимі. Інформація про те, що до банку введено куратора НБУ і банк знаходиться в списку тих фінансово-кредитних установ, які будуть рекапіталізіровані за участю держави, не відповідає дійсності", - сказав банкір.

"Результат стрес-діагностики, яку провела міжнародна аудиторська компанія, що свідчить про те, що норматив адекватності капіталу у банку вищий за мінімальні нормативні вимоги НБУ, ліквідність нормальна", - додав він.

Реклама:

За словами Гриджука, у списку банків на рекапіталізацію може бути банк "Київ", назву якого часто плутають з банком "Хрещатик".

При цьому він підкреслив, що вважає за необхідне підвищити відповідальність за некоректну і недостовірну інформацію про банки.

"Така відповідальність повинна виражатися не тільки моральним фактором, вона повинна мати адміністративний і матеріальний характер", - сказав банкір.

Він також повідомив, що уже звернувся у зв'язку інцидентом до уряду і НБУ.

Як повідомлялося, виконуючий обов'язки міністра фінансів України Ігор Уманський у четвер повідомив, що уряд і Національний банк України внесли до переліку банків, які отримують бюджетні кошти для збільшення капіталу, "Імексбанк", банк "Хрещатик", банк "Фінанси та Кредит", "Укрпромбанк", банк "Надра", "Родовід Банк" та "Укргазбанк".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: