Суд зробив паузу у справі "Укртатнафти"

Четвер, 16 квітня 2009, 14:36

Апеляційний господарський суд Києва оголосив перерву в справі про ліквідацію ЗАТ "Укртатнафта" (Кременчук Полтавської обл.) до 28 квітня.

Перерва в справі оголошена для більш детального вивчення судових матеріалів і позицій сторін, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Як відомо, справа про ліквідацію "Укртатнафти" потрапила на розгляд Київського апеляційного господарського суду, після того як у вересні минулого року Київський господарський суд ухвалив рішення ліквідувати підприємство.

Оскаржити таке рішення обіцяв російський акціонер підприємства - компанія "Татнафта".

Реклама:

Тоді татари повідомили, що позовна заява була подана Генпрокуратурою України в інтересах Кабінету міністрів.

У процесі і Кабмін, і "Нафтогаз України" (володіє 43,05% акцій "Укртатнафти", без урахування спірних 18,3%) свої позовні вимоги відкликали.

Однак, Генпрокуратура була повністю згодна з міноритарним акціонером - компанією "Корсан", яка представляє группу "Приват", - і наполягла на розгляді позову.

9 квітня 2009 року Кабінет міністрів звернувся до Генпрокуратури з проханням призупинити розгляд справи про ліквідацію "Укртатнафти".

Найбільша нафтова компанія України - ЗАТ "Укртатнафта" - займає 15% внутрішнього ринку нафтопродуктів (обсяг 16 мільйонів тонн на рік), оборот у 2008 році - 500 мільйонів доларів.

Пакет у 43% акцій компанії належить державі і управляється НАК "Нафтогаз України", 8,6% належать ВАТ "Татнафта", 1% - ТОВ "Корсан" (група "Приват"). До останнього часу 28,8% акцій належало уряду Татарстану, стосовно ще 18,6% ведуться судові розгляди.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: