Уряд руйнує єдину позицію щодо ГТС?

Четвер, 16 квітня 2009, 13:06

Рішення уряду, затверджені у середу, руйнують єдину державну позицію з питань модернізації ГТС України.

Про це заявив уповноважений президента з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Зокрема Соколовський відзначив, що "Кабінет міністрів 15 квітня на своєму засіданні зайняв неконструктивну позицію, відкинувши саму ідею консолідації зусиль".

"Такими діями уряд формує потенційну загрозу самій системній роботі з модернізації української ГТС, на якій наполягає президент України. Відповідно, закладаються ризики щодо взаємовигідного партнерського співробітництва з усіма зацікавленими сторонами - як на західному, так і на східному напрямках", - сказав він.

Реклама:

Соколовський нагадав, що в контексті виконання брюссельських домовленостей, наприкінці березня президент офіційно запропонував прем'єр-міністру спільно підготувати проект Указу президента, яким були б затверджені відповідний план, програма робіт і ряд інших заходів, необхідних для організації системної, відповідальної роботи з модернізації української ГТС із залученням усіх зацікавлених сторін.

"Безумовно, успішна реалізація домовленостей, досягнутих в Брюсселі 23 березня, вимагає і надалі єдності позицій і консолідації зусиль усіх гілок української влади і господарюючих суб'єктів", - підкреслив він.

За його словами, до підготовки зазначеного проекту належним чином підключилися НАК "Нафтогаз України" і причетні міністерства і відомства України.

"Проте, на жаль, Кабінет міністрів України 15 квітня на своєму засіданні зайняв неконструктивну позицію, відкинувши саму ідею консолідації зусиль", - підкреслив він.

Як відомо, у середу Кабінет міністрів розглянув ряд питань, що стосуються модернізації ГТС.

Зокрема, відповідаючи на запитання журналістів, чому уряд не став оформлювати питання модернізації української ГТС проектом указу президента, як це планувалося раніше, міністр палива та енергетики Юрій Продан сказав: "Ми дійшли висновку, що достатньо буде рішення уряду".

Міністр також не уточнив, чи буде це рішення оформлене постановою або розпорядженням Кабінету міністрів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: