"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Дружину Лужкова "виселили" з Троєщини

Четвер, 16 квітня 2009, 11:57

Київський апеляційний господарський суд визнав незаконним виділення 90 гектарів землі на столичному масиві Троєщина компанії "Інтеко-буд", яка входить до російської корпорації "Інтеко", підконтрольної Олені Батуриній - дружині мера Москви Юрія Лужкова.

Як пише газета "Дело", на Троєщинській ділянці російський девелопер планував побудувати мікрорайон "Московський" площею 200 тисяч квадратних метрів.

Позивачем у справі по землі на Троєщині виступила прокуратура Києва, для якої це стало другою судовою справою щодо спірної ділянки. Однак перший судовий процес прокуратура програла.

Саме ж рішення про виділення землі в оренду на п'ять років було прийнято ще в 2003 році.

Реклама:

За інформацією міської прокуратури, підставою для пред'явлення позову стало порушення Київрадою вимог земельного, природно-заповідного та містобудівного законодавства, оскільки ця ділянка входить до зони охоронного ландшафту та знаходиться в прибережній захисній смузі річки Десенка, де забороняється будь-яке будівництво.

Крім того, згідно з висновком державної експертизи землевпорядної документації, проект землеустрою не відповідає вимогам чинного законодавства.

Сама Батурина ще в жовтні минулого року заявила про те, що "Інтеко" планує призупинити свій девелоперський бізнес в Україні.

Основною причиною цього рішення було зниження цін на українському ринку нерухомості.

Зокрема, дружина Лужкова говорила, що планується заморозити проект будівництва житлового мікрорайону.

Як відомо, у 2006 році компанія "Інтеко-буд" винесла на містобудівну раду Києва передпроектні пропозиції з будівництва мікрорайону "Московський".

Його планувалося розмістити на ділянці між вулицями Оноре де Бальзака і річкою Десенка.

Проект передбачав, що мікрорайон буде розділений на 3 частини: елітної забудови, забудови бізнес-класу і зони соціального житла.

Біля води планувалося розмістити малоповерхове (від 3 поверхів) елітне житло, потім більш високу житло бізнес-класу, а закінчувати композицію буде висотне соціальне житло (до 24 поверхів).

Проект також передбачав будівництво двоярусної набережної на березі Десенки.

На першому ярусі автори проекту пропонували обладнати пляжі, кафе та об'єкти розваг і відпочинку, другий ярус мали зробити прогулянковим.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!