"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Індекси в США і Азії ростуть, у Європі – падають

Четвер, 16 квітня 2009, 10:00

Американські фондові індекси виросли за підсумками торгів у середу слідом за акціями банків і виробників споживчих товарів.

Підтримку ринку зробило повідомлення American Express про уповільнення темпів зростання "поганих" кредитів у березні, а також збільшення дивідендів Procter&Gamble, повідомляє агентство Bloomberg.

Підтримку ринку надав також черговий огляд економіки США, підготовлений Федеральною резервною системою (ФРС), який показав уповільнення темпів падіння в ряді ключових регіонів, що може свідчити про поступової стабілізації ситуації.

"Незважаючи на всі розмови про спад в економіці, багато компаній залишаються беззбитковості і навіть отримують прибутку. Це причина зберігати оптимізм щодо ринку акцій в цілому", - відзначає керуючий Huntington Asset Management Пітер Соррентіно.

Реклама:

Індекс Dow Jones Industrial Average виріс до закриття ринку в середу на 109,44 пункту (1,38%) - до 8029,62 пункту.

Standard&Poor's 500 піднявся на 10,56 пункту (1,25%), склавши 852,06.

Значення індексу Nasdaq Composite збільшилося на 1,08 пункту (0,07%) - до 1626,8.

Європейські фондові індекси впали в середу на 0,2-0,7% слідом за котируваннями акцій UBS і Rio Tinto.

"Сезон звітності буде справжньою перевіркою. Схоже, ми побачимо результати, які відповідають середині рецесії", - вважає глава відділу портфельних стратегій Cominvest Томас Тільзе.

Фондові індекси Азії підвищуються у четвер на очікуваннях відновлення економічного зростання в результаті урядових заходів стимулювання і рекордно низьких процентних ставок центральних банків.

Зведений індекс регіону MSCI Asia Pacific виріс на 1,5% - до максимуму більш ніж за 3 місяці, 90,33 пункту.

Японський індекс Nikkei 225 додав 2,9%, корейський Kospi - 1,6%.

"Можливо, ми спостерігаємо підняття економіки з дна. Другий квартал буде сприятливим для акцій, оскільки корпоративні прибутки повинні відновитися", - вважає головний інвестиційний аналітик Singapore HSBC Private Bank Арджуна Махендран.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!