Рішення Кабміну щодо МВФ можуть бути оскаржені в КСУ

Середа, 15 квітня 2009, 18:33

Спікер Верховної ради Володимир Литвин не виключає, що дія ухвалених у вівторок постанов Кабміна щодо МВФ буде зупинена, і вони будуть оскаржені в Конституційному Суді.

Про це він заявив на брифінгу, відповідаючи на запитання журналістів, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Зокрема, Литвин пропонує проаналізувати ухвалені Кабміном рішення і визначити, чи вони потребують правової підтримки Верховної ради.

"Коли будуть опубліковані постанови уряду, ми отримаємо можливість спільно провести їх експертизу і подивитися, які рішення повинні прийматися в плані законодавчої підтримки. Хоча апріорі я можу сказати, що не виключаю зупинення дії постанов, я не виключаю звернення в суди, що призведе, по суті справи, до чергового витка протистояння або, точніше, до появи нової лінії політичної напруги", - сказав він.

Реклама:

Як повідомлялося, у вівторок Верховна рада не включила до порядку денного законопроекти, необхідні для отримання чергового траншу МВФ. Ініціативи розглянути відповідні законопроекти набрали трохи більше 200 голосів.

У свою чергу, Кабінет міністрів на своєму засіданні одностайно ухвалив усі необхідні для відновлення співпраці з МВФ постанови, зокрема, про скорочення частини видатків державного бюджету несоціального напрямку, про підвищення тарифів на газ та електроенергію для заможних людей, про збалансування бюджету Пенсійного фонду та фінансового плану НАК "Нафтогаз України", про легалізацію коштів, які отримують бюджетні установи за надання платних послуг і т.п.

Як відомо, президент має право зупинити дію постанов Кабміну і спрямувати подання до Конституційного Суду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!