"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Литвин готовий змінити бюджет заради алкоголю і тютюну

Середа, 15 квітня 2009, 18:11

Зміни до Державного бюджету потрібно вносити хоча б для того, щоб розподілити надходження від підвищення акцизів на тютюн і алкоголь.

Таку думку висловив спікер Верховної ради Володимир Литвин, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Литвин зазначив, що наразі не існує домовленостей, коли саме уряд подасть проект змін до бюджету.

"Але уряд в особі прем'єр-міністра стверджував, що вони будуть вносити відповідні зміни. Я думаю, вносити зміни - це не проблема, було б що ділити. А наскільки у нас буде можливість збільшити дохідну частину бюджету для того, щоб приймати законодавчі рішення для розподілу цих коштів - це вже питання", - зазначив Литвин.

Реклама:

"Хоча цілком очевидно, що ті рішення, які прийняті по акцизу, дадуть додаткові надходження, і очевидно, що шляхом внесення змін до Державного бюджету потрібно передбачити, куди направити ці кошти ", - додав він.

Литвин нагадав, що в прийнятому Законі про підвищення акцизів на тютюн близько 3,5 млрд. гривень додаткових надходжень повинні бути спрямовані в першу чергу на підтримку охорони здоров'я.

"Я вважаю, що це потрібно зробити невідкладно, бо сьогодні проблема охорони здоров'я, проблема доступу до забезпечення необхідними ліками і обслуговування хворих - це проблема не те що актуальна, вона просто кричали", - пояснив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: