Тимошенко продаватиме людям цінні папери

Вівторок, 14 квітня 2009, 17:19

Кабінет міністрів має намір розпочати продаж державних цінних паперів фізичним особам.

Про це заявила на позачерговому засіданні уряду у вівторок прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, презентуючи наміри щодо подальшої співпраці зі світовими фінансовими організаціями.

"Ще один можливий напрямок нашої співпраці з міжнародними фінансовими організаціями - це залучення в державний обіг грошей фізичних осіб як в гривні, так і в валюті за рахунок продажу державних цінних паперів фізичним особам", - сказала вона.

На переконання Тимошенко, такий підхід дозволить стабілізувати фінансову систему країни в умовах недовіри населення до банків.

Реклама:

"Люди гроші з банків забрали і зберігають, як кажуть, в скляних банках. Поки відновиться довіра до банків, - а ми будемо для цього все робити, - ми запропонуємо сьогодні зберігати ці гроші в державі і продамо цінні папери з дуже гарною дохідністю, які дадуть можливість громадянам зберігати свої заощадження", - заявила прем'єр.

Крім того, за словами Тимошенко, на позачерговому засіданні уряду буде розглянуто питання співпраці Кабміну і Нацбанку щодо рекапіталізації банків.

"Ми все ж таки поступово переходимо на підтримку з боку уряду тих банків, в які сьогодні введено адміністративне управління НБУ", - сказала прем'єр.

"Сьогодні ми приймемо, якщо на це буде воля уряду, відкореговану спільну постанову з НБУ, яка відкриває шлях для рекапіталізації банків, які потребують державної допомоги", - повідомила Тимошенко.

Українська Правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: