Ющенко вважає ситуацію на ЗАлК злочином

П'ятниця, 10 квітня 2009, 16:10

Президент Віктор Ющенко вважає зволікання зі встановленням спеціальних тарифів на електроенергію для Запорізького алюмінієвого комбінату (ЗАлК) службовою халатністю, яка в умовах економічної кризи близька до визначення "злочин проти економіки держави".

Про це заявив в п'ятницю в Кабінеті міністрів представник секретаріату президента Олександр Шлапак, повідомляє агентство "УНІАН".

За його словами, голова держави наполягає на тому, що Кабмін має невідкладно виконати своє власне розпорядження про надання ЗАлК диференційованого тарифу на електроенергію.

"В даний час гігант металургії опинився на межі зупинки: згортаються технологічні процеси, виводяться з експлуатації плавильні печі, з 5 тис. працівників реальна загроза звільнення нависнула над більш як 2,3 тис. чоловік. Відновлення роботи комбінату обійдеться значно дорожче, ніж підтримка виробництва хоча б на середньому рівні", - цитує прес-служба слова Шлапака.

Реклама:

Він переконаний, що сьогодні є можливість підтримати ЗАлК, на продукцію якого, незважаючи на світову економічну кризу, все ще зберігається попит.

"Для цього Кабінет міністрів має впровадити спеціальні знижені тарифи, за якими підприємство купуватиме електроенергію для власних виробничих потреб", - зазначає Шлапак.

Такий крок, на його думку, дозволить зберегти конкурентоспроможність запорізького алюмінію на світових ринках.

9 квітня Фонд держмайна (ФДМ) заявив про те, що акціонер ЗАлКу не виконав умов договору купівлі-продажу пакету акцій.

Як повідомлялося, об'єднана компанія "Російський алюміній" (ОК "РусАл") спростовує заяву Фонду держмайна (ФДМ) України про невиконання умов договору купівлі-продажу пакету акцій ВАТ "Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат" (ЗАлК) і наполягає на виконанні усіх своїх зобов'язань по ЗАлКу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: