"Газпром" не збирається втрачати контроль над "Північним потоком"

П'ятниця, 10 квітня 2009, 08:48

У разі входження до Nord Stream AG (оператор проекту газопроводу "Північний потік") французької Gаz de France Suez (GDF Suez), "Газпром" має намір зберегти за собою 51% в проекті.

Про це заявив заступник голови концерну Валерій Голубєв, повідомляє агентство "УНІАН".

За його словами, питання входження французької корпорації до акціонерів проекту залежатиме більше від домовленостей з іншими учасниками - німецькими BASF і E.On, які володіють по 20% оператора, і голландською N.V. Nederlandse Gasunie - 9%.

"Входження Gаz de France можливе за рахунок німців і голландців, ми свій пакет менше 51% не залишимо, тому це залежить не стільки від нас", - сказав Голубєв.

Реклама:

Топ-менеджер "Газпрому" додав, що в цілому позитивно дивиться на збільшення кількості учасників проекту. "Входження інших компаній - це поділ ризиків, це прогресивно і має вітатися", - зазначив він.

Як повідомлялося, грудні 2008 року GDF Suez на переговорах з "Газпромом" виявила цікавість до входження у проект газогону "Північний потік" як міноритарний акціонер.

Як пояснював офіційний представник "Газпрому" Сергій Купріянов, французька компанія запропонувала сплатити своє можливе входження в статутний капітал проектної компанії грошима.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: