"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Декларацію України з ЄС щодо ГТС через Німеччину не переглядатимуть

Середа, 1 квітня 2009, 16:01

Уповноважений президента з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський виключає перегляд декларації України і Європейського Союзу щодо модернізації української газотранспортної системи через позицію Німеччини, яка виступила за участь Росії в цьому процесі.

Про це повідомляє прес-служба президента.

"Російсько-німецькі переговори з питань енергетичної безпеки підтвердили факт, що ні Німеччина, ні Росія не збираються здійснювати ревізію домовленостей між Україною і ЄС щодо модернізації української газотранспортної системи", - зазначив Соколовський.

За його словами, канцлер Німеччини Ангела Меркель фактично підтримала позицію Віктора Ющенка щодо підвищення рівня міжнародної і національної енергетичної безпеки, зокрема, шляхом деполітизації енергоринку і встановлення взаємовигідного балансу інтересів між споживачами, транзитерами і постачальниками енергоресурсів, включаючи ключового гравця - Росію.

Реклама:

На думку Соколовського, у позиції німецької сторони простежується національний прагматизм: надійні, прозорі, гарантовані й оптимальні за витратами поставки газу до Німеччини і Європи.

Він також нагадав, що Ющенко в трирічному переговірному процесі щодо модернізації ГТС завжди виступав на позиції, що російська сторона є важливим і бажаним партнером у цьому питанні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: