Фондові ринки: березень приніс відлигу

Середа, 1 квітня 2009, 10:06

Американські фондові індекси виросли в останній день березня слідом за акціями банків на сигналах поліпшення ситуації у кредитній сфері.

Про це повідомляє агентство "Интерфакс" з посиланням на агентство Bloomberg

Ф'ючерси на індекси США до 8:33 мск у середу подешевшали в середньому на 1,5%.

Індекс S&P 500 у березні збільшився на 8,5%, що стало максимальним підйомом цього індикатора з жовтня 2002 року.

Реклама:

MSCI World підскочив на 7,2% - це найбільше місячне підвищення індексу з 2003 року.

Підіндекс S&P 500, у розрахунок якого входять акції фінансових компаній, виріс у вівторок на 6,7%, що стало максимальним підйомом серед основних галузевих груп цього індикатора.

"Ми відзначаємо поліпшення ситуації на кредитних ринках, і це дозволить заходам зі стимулювання економіки просунутися в реальний сектор економіки", - відзначає стратег Manning & Napier Грег Вудард.

"Усі знають, що у інвесторів повно вільних коштів, і в якийсь момент багато почнуть турбуватися про те, що втрачають можливості в умовах підйому ринку", - додає він.

Індекс Dow Jones Industrial Average виріс до закриття ринку у вівторок на 86,9 пункту (1,16%) - до 7608,92.

Standard & Poor's 500 піднявся на 10,34 пункту (1,31%), склавши 797,87.

Значення індексу Nasdaq Composite збільшилося на 26,79 пункту (1,78%) - до 1528,59.

Європейські фондові індекси виросли у вівторок на 2-4% на гарній звітності Marks & Spencer, а також завдяки підвищенню котирувань акцій сировинних компаній.

Індекс Dow Jones Stoxx 600 у березні збільшився на 2,1%, продемонструвавши перший зростання за підсумками місяця з серпня 2008 року.

"Останнім часом ми бачили, що за багатьма показниками падіння призупинилися", - відзначає керуючий активами Royal London Asset Management Кевін Лілі.

"Новин, які можуть сприяти росту ринку, досить багато. Зараз найважливішим є те, якого роду відновлення ми будемо спостерігати". - додає він.

Азійські фондові індекси ростуть в середу на очікуваннях, що автомобілебудівної компанії Японії та Південної Кореї отримають конкурентні переваги у випадку банкрутства американських автовиробників General Motors і Chrysler.

Зведений індекс регіону додав в ході торгів 1,6% - до 82,20 пункту. За підсумками березня індикатор продемонстрував перший місячний зростання в 2009 році - на 7,6%.

Індекс Nikkei 225 піднявся в середу на 2%, південнокорейський Kospi - на 2,1%. Ріст відзначений на всіх ринках АТР, крім Нової Зеландії і Філіппін.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!