Промінвестбанк відмовився від "Національного кредиту"

Середа, 1 квітня 2009, 09:17

Російський "Внєшекономбанк", який володіє більше 75% акцій "Промінвестбанку", відмовився від поглинання банку "Національний кредит".

Про це заявив перший заступник голови правління "Промінвестбанку" В'ячеслав Юткін, повідомляє газета "Дело".

"Економічного сенсу для себе в цьому ми не бачимо. Остаточне рішення правлінням та акціонерами поки не прийнято, але ймовірність приєднання ("Національного кредиту" до ПІБу) дорівнює нулю", - сказав він.

У "Промінвестбанку" підрахували, що для порятунку "Національного кредиту" потрібно кілька сотень мільйонів гривень.

Реклама:

"Ми сьогодні втрачаємо близько 16 мільйонів гривень - це наша частка в цьому банку, але це краще, ніж заплатити ще 300 мільйонів гривень, щоб цей банк витягнути в нуль", - пояснює В'ячеслав Юткін.

У банку "Національний кредит" відмовою Промінвестбанку особливо не стурбовані.

"У банку вже є інвестор, до кінця тижня ми передамо всі документи з його пропозиціями в НБУ", - говорить тимчасовий адміністратор банку "Національний кредит" Євген Петрушев.

Назвати інвестора він відмовився, однак зізнався, що це небанківська вітчизняна установа.

У зв'язку з появою потенційного інвестора тимчасовий адміністратор не має намір просити допомоги держави.

Інвестор, який готовий витягнути банк "Національний кредит", після згоди НБУ може отримати повний контроль над банком. "Якщо домовляться, то новим інвесторам перейде 90% акцій", - стверджує Євген Петрушев.

За його підрахунками, банку зараз необхідно не 300 мільйонів гривень, як вважають в "Промінвестбанку", а 190 мільйонів.

За період роботи банку в режимі тимчасового адміністрування фінустанова встигла виплатити 30 мільйонів гривень заборгованості по зобов'язаннях.

Як повідомлялося, в середині директор департаменту реорганізації і припинення діяльності банків НБУ Костянтин Раєвський заявив, що нові акціонери "Промінвестбанку" готують документи на приєднання до ПІБу банку "Національний кредит".

На початку березня Фонд гарантування вкладів фізичних осіб перевів банк "Національний кредит" у категорію тимчасових учасників.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: