Тимошенко вирішує газові проблеми за рахунок рейдерського захоплення

П'ятниця, 6 березня 2009, 22:45
 

За СБУ вже стежить міліція. Ющенко вимагає правду про оборудки Тимошенко 

Заступник голови СБУ Валерій Хорошковський закликає органи влади передати добровільно

Матеріали по газовим контрактам, інакше служба вилучатиме їх силою.

Про це він заявив в ефірі програми "Свобода" каналу Інтер.

Реклама:

"Ми змогли отримати певну кількість документів саме - це митні декларації, неповний комплект контрактів. На жаль, ми не змогли відповісти два головних питання: як відбувся перехід власності і як змінився режим транзиту на режим імпорту", - зазначив він.

За його словами, це  "питання не однієї статті кримінального кодексу, а цілий букет".

У зв'язку з цим Хорошковський закликав всі органи влади добровільно передати всі необхідні документи для вивчення в слідче управління СБУ.

"Щоб ми без шоу, масок і суперечок з депутатами змогли вивчити цю проблему", - пояснив заступник голови СБУ.  

На його думку, такі дії влади зумовлені тим, що  у прем'єра Тимошенко є бажання вирішити свої проблеми за чужий рахунок.

"Ми підписали складні несиметричні контракти з Росією, а тепер знайшли винного, за рахунок кого намагаємося вирішити ці проблеми, замішати і зробити вигляд, що нічого не відбувається, за рахунок рейдерського захоплення", - заявив Хорошковський.

"Якщо всі документи будуть надані СБУ, вона не зробить жодного силового кроку. В іншому випадку, в СБУ завжди знайдуться сили, щоб здобути ці документи", - попередив заступник міністра.

Хорошковський також зауважив, що ховаються не лише документи, але й люди.

"Наші співробітники бачать за собою наружку міліції,  наружку податкової поліції. Що це значить? Силові структури починають боротися між собою чи розбіглися по різних політичних квартирах?", -  запитав Хорошковський.

Він також запитав, чому ховається керівник регіональної митниці і що робив випущений Шепітько в готелі податкової адміністрації.

"Це що, виключно задля того, щоб не показати документи?", - зауважив він.

Хорошковський висловив готовність поспілкуватися з цього приводу з прем'єром Тимошенко в ефірі і відстояти свою точку зору.

Водночас присутній на передачі президент Віктор Ющенко попросив прокоментувати, чому Україна в один день отримала весь платіж за транзит в 1,8 мільярда доларів.

"Через кілька годин ці гроші потрапили на рахунок "Газпрому". У нас зайві кошти. Вони не потрібні, щоб утримувати систему, не потрібні для розвитку Нафтогазу і ГТС? Що це за об орудки? Нація це повинна знати!", - заявив Ющенко.

Він закликав всі відомства працювати відкрито і по закону, а СБУ сказати правду, "що це за оборудки".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: