НБУ зафіксував курс євро на рівні 7,4 грн./євро

П'ятниця, 6 березня 2009, 16:57
Національний банк України (НБУ) зафіксував курс євро на рівні 7,4194 грн./євро за  розрахунком регулятивного капіталу банків у гривні в 2009 році.

Відповідне рішення закріплене постановою Нацбанку від 4 березня, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Встановити на 2009 рік мінімальний розмір регулятивного капіталу (Н1) у гривні, еквівалентний розміру нормативного значення, встановленого в євро ... 74 194 тис. грн (10 млн. євро", - говориться в постанові, яке набуло чинності 4 березня.

Мінімальний розмір регулятивного капіталу в гривнях визначається Нацбанком щорічно і має дотримуватися банками до кінця кожного регульованого року.

При цьому, відповідно до діючого порядку регулювання діяльності банків, в розрахунок нормативного значення мінімального розміру регулятивного капіталу приймається більший за розміром курс євро.

Його встановлює Нацбанк на початку регульованого періоду або середньоарифметична величина курсу за четвертий квартал звітного року.

Розмір мінімального розміру регулятивного капіталу (Н1) в гривні на 2008 рік також був встановлений на рівні 74,194 млн. грн.

Постановою НБУ також встановлені гривневі еквіваленти розміру регулятивного капіталу на 2009 рік для банків, які до початку жовтня-2008 мали його на рівні менше 10 млн. євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!