"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Експерт: в Україні ропочалась друга "газова"

П'ятниця, 6 березня 2009, 16:03
Силові дії Служби безпеки України щодо НАК "Нафтогаз України" та митниці стали початком другого "газової війни" усередині України.

Так вважає директор Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"Головною подією тижня стала друга газова війна. Але в цей раз вже всередині країни і в цей раз між прем'єром. Бойові дії перейшли в площину економічної політики", - сказав політолог на прес-конференції в п'ятницю в агентствi "Iнтерфакс-Україна" в Києві .

Таку заяву Фесенко обгрунтував тим, що "бізнес інтереси і політичні інтереси, боротьба за ці 11 млрд. кубів газу, вони для наших політиків набагато дорожче, ніж подальше негативні наслідки, зокрема для репутації країни".

"Даний конфлікт перейде з активної гарячої фази із застосуванням" маски-шоу "в судово-правову площину, і саме там буде вирішуватися доля" Нафтогазу ". Оскільки до 17 березня, (дати розгляду справи по суті всі слідчі дії заборонені)," Нафтогаз "як компанія буде працювати в нормальному режимі штатом, що дуже важливо", - додав президент Аналітичного центру "Відкрита політика" Ігор Жданов.

У той же час Жданов зазначив, що "протистояння між президентом і прем'єром на цьому грунті буде тільки загострюватися, тому що дуже великі гроші стоять на кону".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: