Країни СНД втратили 25 мільйонів доларів інвестицій

П'ятниця, 6 березня 2009, 12:15
Відтік капіталу з фондів, що інвестують активи РФ і країн СНД, за даними Emerging Portfolio Fund Research (EPFR), з 26 лютого до 4 березня 2009 року склав 25 млн. дол. проти 26,5 млн. дол. тижнем раніше.

Про це повідомляється в огляді фінансової корпорації (ФК) "Уралсиб", передає агентство "Інтерфакс-Україна".

Таким чином, відтік капіталу з фондів, що інвестують в активи РФ і країн СНД, з 1 січня до 4 березня 2009 року дорівнював 118 млн. дол.

Як відзначається в огляді ФК, за даними EPFR, за тиждень з 26 лютого до 4 березня загальний обсяг відтіку капіталу з ринків, що розвиваються, склав 1,65 млрд. дол., при цьому спостерігався він всюди.

Навіть фонди Латинської Америки зафіксували за минулий тиждень відтік капіталу в 4 млн. дол. після тривалого періоду припливу.

Головним чином капітал виводили з Китаю (230 млн. дол.) та Південної Кореї (216 млн. дол.), відзначається в аналітичному матеріалі.

"Істотно подешевшали російські акції сильно вдарили за грошовими позиціями інвесторів, тому тепер будь-який момент зростання вони використовують для виведення капіталу з метою зберегти кошти, що залишилися. Наступного тижня ми очікуємо посилення відтоку: в останні кілька днів фондові індекси швидко знижуються, що, ймовірно, призведе до скорочення вартості портфелів ринків, що розвиваються, і, отже, до нового відтоку", - йдеться в огляді ФК.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: