Житло все більше стає привабливим

П'ятниця, 6 березня 2009, 10:53
Падіння цін на житлову нерухомість у столиці призвело до того, що багато квартири вже можна придбати без банківського кредиту.

Але більшість потенційних покупців чекають, що буде далі, пише видання "Экономические известия".  

Згідно із статистикою "Планети Оболонь", у лютому квартири продавалися приблизно на 37% дешевше від середніх цін пропозицій в кожному сегменті ринку. У січні ж ця різниця -40,3%.

"Пожвавлення ділової активності відчувається досить явно, якщо судити за кількістю заявок на покупку", - відзначають аналітики "Планети Оболонь".

Інша справа, що в більшості цих заявок максимальна ціна, яку готовий заплатити покупець, істотно нижче мінімальних цін, за яким продавці згодні віддати квартири.

"Ще недавно більшість продавців ціни притримували. Зараз вони скидають їх значно охочіше. А ті продавці, які раніше поспішали різко скинути ціни, все частіше стали їх притримувати, в окремих випадках - навіть трохи підвищувати", - зазначають у компанії.

На вторинному ринку виявляють активність і ті, для кого практично будь-які ціни непід'ємні. Вони все наполегливіше шукають способи вирішити свої проблеми шляхом обмінів.

"Кількість пропозицій обміну невелика, але вона постійно зростає. Це дає підстави припустити, що під час кризового періоду призабуті методи безпосереднього обміну житла отримають розвиток і застосування", - додають в "Планеті Оболонь".



Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!