У Німеччині Росії радять давати газ в обхід України

П'ятниця, 6 березня 2009, 09:27
Представник Ради із зовнішньої політики Німеччини Олександр Рар вважає, що Росія могла б почати поставляти газ до Європи в обхід України для заповнення європейських газосховищ у зв'язку з можливими повтореннями в майбутньому "газової війни".

Про це він заявив агентству "Интерфакс", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Добре було б, якби Росія вже зараз почала експортувати газ до Європи через побічні гілки, через Білорусь і Туреччину, щоб він заповнював європейські газові сховища, щоб пом'якшити той удар, який може наступити при припиненны Росією поставок газу на Україну", - сказав Рар.

"Багато джерел кажуть, що Україна знаходиться на межі державного банкрутства", - відзначив він.

За словами політолога, позиція Європи полягає в тому, що, "якщо Україна не платить, Росія повинна давати газ безкоштовно, тому що Європа за него платить".

"Побоююся, що ми знову можемо влізти в інформаційну війну, в якій буде використовуватися такий самий чорний піар, як це було на початку січня", - наголосив Рар.

Як повідомлялося, раніше голова уряду Росії Володимир Путін заявив, що останні події на Україні підривають довіру до неї як до ділового партнера, і відзначив, що якщо 7 березня газ не буде сплачено, російська сторона може припинити його поставки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: