Банки Східної Європи закликають аналітиків і ЗМІ схаменутися

П'ятниця, 6 березня 2009, 09:19
Банки в Центральній та Східній Європі протестують проти оприлюднення неправдивої інформації про фінансовими аналітиками й ЗМІ.

Вони вважають, що з'явилося надто багато перекрученої інформації, котру нав'язують як ярлик до усіх країн без різниці, передає радіо "Свобода".

До протестів комерційних банків додають голоси і центральні банки - вони кажуть, що самі попередження від фінансових аналітиків про "високий ризик" цей самий ризик і створюють.

Центральні банки Центральної та Східної Європи в четвер зробили повторну заяву з приводу попереджень, які отримали західноєвропейські комерційні банки.

Йдеться про те, що західні банки отримали попередження, що їхні кредити в Східній Європі під загрозою. На думку східних європейців, такі публічні заяви містять неточну інформацію, і самі можуть спровокувати проблеми.

Як говорить аналітик британської банківської групи Barclays Кун Чоу, деякі повідомлення в ЗМІ справді інколи перекручують інформацію.

Реклама:

"Наприклад, в одному фінансовому журналі, - каже він, - минулого тижня  надрукували звіт, що базувався на помилкових даних одного інвестиційного банку. Непотрібно дивуватися, що політикам не сподобалося, коли помилкові дані про їхню країну презентують іноземним інвесторам, які і без того переживають за свої інвестиції, можуть забрати їх і цим самим збільшити проблему!.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: