"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Рада має намір ввести держмито за реєстрацію деривативів

Четвер, 5 березня 2009, 20:17
Верховна Рада має намір ввести сплату держмита за реєстрацію деривативів.

За прийняття в першому читанні законопроекту проголосувало 232 депутати за мінімально необхідних 226, повідомляє агентство "Українські новини".

Ініціатором цього законопроекту виступив Кабінет Міністрів.

Зокрема, рада має намір доповнити статтю 2 урядового декрету "Про державний збір" нормою про те, що держмито стягується не тільки за операції з емісії цінних паперів (крім облігацій державних і місцевих позик), з видачі приватизаційних паперів, але і за реєстрацію деривативів.

Планується встановити, що за реєстрацію деривативів буде стягуватися держмито розміром 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Реклама:

Парламент також має намір доповнити декрет "Про державний збір" нормою про те, що за операції з емісії цінних паперів (крім облігацій державних і місцевих позик) стягується держмито розміром 0,1% номінальної вартості випуску, але не більше від п'ятикратного розміру мінімальної зарплати на 1 січня поточного року.

Дериватив (похідний фінансовий інструмент) являє собою угоду між двома сторонами, відповідно до якої вони приймають на себе зобов'язання передати певний актив або суму грошей у встановлену дату в майбутньому або до її настання за погодженою ціною.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: