Банки просять не дискредитувати іх

Четвер, 5 березня 2009, 16:33
Асоціація українських банків закликає Службу безпеки України й Державну податкову адміністрацію припинити дискредитацію банків.

Про це сказано у зверненні президента АУБ Олександра Сугоняко до СБУ й Податкової, повідомляє агентство "Українські новини".

"Заяви ДПА України, СБУ й інших державних органів із приводу ухиляння від сплати податків або участі в "незаконній конвертації коштів" без підтвердження таких фактів рішеннями судів порушують статтю 62 Конституції, якою передбачено, що особа вважається невинною, поки її провину не доведено в законному порядку", - зазначає Сугоняко.

Зокрема, за даними АУБ, 26 лютого Податкова поширила заяву про те, що понад 50 банків були задіяні в незаконній конвертації коштів, а 3 березня начальник прес-служби СБУ Марина Остапенко на брифінгу повідомила, що СБУ розпочала перевірку можливої причетності 25 банків до спекуляцій валютою на міжбанку.

Тоді ж Остапенко заявила, що СБУ встановила непричетність посадових осіб "Унікомбанку" (Донецьк) до банкрутства Промінвестбанку.

Реклама:

Президент АУБ підкреслив, що подібна інформація впливає на рівень довіри вкладників до банківської системи і закликав СБУ й Податкову утримуватися від таких заяв.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: