НБУ зобов'язав банки продавати не використані протягом 5 днів долари

Четвер, 5 березня 2009, 15:19
Національний банк зобов'язав банки у разі придбання на аукціонах доларів у НБУ для погашення позичальниками валютних кредитів і у разі невикористання цих доларів протягом 5 робочих днів за призначенням, продавати їх назад Нацбанку за курсом купівлі.

Про це сказано в повідомленні НБУ, передає агентство "Українські новини".

"У разі невикористання протягом п'яти робочих днів купленої банком у Національного банку іноземної валюти банк зобов'язаний на шостий робочий день продати невикористану валюту Нацбанку за курсом купівлі в день аукціону", - сказано в повідомленні.

НБУ також вимагає від банків вести роз'яснювальну роботу з позичальниками про порядок і умови проведення цільових валютних аукціонів і про механізм погашення кредитів в іноземній валюті фізичними особами.

"Всі роз'яснення цих питань надаються клієнтам безпосередньо банками", - сказано в повідомленні.

Реклама:

Наступний, третій, аукціон із продажу банкам доларів для погашення позичальниками валютних кредитів НБУ планує провести 6 березня.

Як повідомляло агентство, 27 лютого НБУ провів перший аукціон із продажу доларів для погашення позичальниками валютних кредитів.

Під час першого аукціону 12 банків купили в НБУ 34,53 млн. доларів за курсом 7,80 UAH/USD.

4 березня відбувся другий валютний аукціон, під час якого 49 банків купили в Нацбанку 61,03 млн. доларів для погашення фізичними особами-позичальниками валютних кредитів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!