Депутати узаконили разовий бартер в торгівлі

Четвер, 5 березня 2009, 13:04
Верховна Рада регламентувала законом безкоштовну видачу разового індивідуального дозволу на здійснення товарообмінних (бартерних) операцій у зовнішньоекономічній діяльності.

За прийняття в цілому законопроекту проголосувало 229 депутатів за необхідних 226, повідомляє агентство "Українські новини".

Рада також регламентувала законом термін ухвалення рішення про видачу такого дозволу або відмову в його видачі й перелік підстав для відмови у видачі й анулюванні документа дозвільного характеру.

Зокрема, відповідно до законопроекту, рішення про видачу або відмову у видачі такого дозволу приймається центральним органом виконавчої влади з питань економічної політики не пізніше 15 робочих днів після подачі суб'єктом зовнішньоекономічної діяльності всіх необхідних документів.

Підставами для відмови у видачі дозволу є подача документів пізніше, ніж за 15 робочих днів до встановленого законом строку ввозу в Україну товарів, імпортованих за бартерними договорами; невідповідність поданих документів вимогам порядку, установленого Кабміном; виявлення в документах недостовірної інформації; застосування до однієї зі сторін зовнішньоекономічного договору спеціальних санкцій.

Реклама:

У пояснювальній записці до законопроекту сказано, що відповідно до закону "Про дозвільну систему в сфері господарської діяльності" від 6 вересня 2006 року, питання оплати або безкоштовності видачі документа дозвільного характеру, строку ухвалення рішення про видачу або відмову й підстави для відмови у видачі й анулюванні документа дозвільного характеру регулюються тільки законами України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: