"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тимошенко пропонує свій дієвий механізм рефінансування банків

Четвер, 5 березня 2009, 12:18 -
Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко пропонує розробити дієвий механізм рефінансування комерційних банків.

Про це голова ряду заявила в четвер під час наради, повідомляє прес-служба уряду.

Тимошенко зауважила, що на сьогоднішній день банки рефінансовані на понад 45 млрд. грн., доцільність використання яких перевірити неможливо, адже уряд не має на це законного права.

Голова уряду додала, що ці кошти банки отримали без будь-яких умов щодо їх направлення на вирішення питань громадян та реального сектору економіки.

За словами Тимошенко, для дієвого рефінансування комерційних банків необхідно скласти реєстр громадян, які, заставляючи квартири, брали кредити для бізнесу, та проводити рефінансування за цим реєстром.

Реклама:

Голова уряду здивована позицією Національного банку України, який не застосовує необхідні механізми у цьому напрямку: "Інструмент існує, ним потрібно просто правильно користуватися".

Вона відзначила, що уряд також зацікавлений у пролонгації кредитів малому та середньому бізнесу, адже "малий та середній бізнес - основа економіки країни".

Тимошенко зауважила, що нестабільна валютно-курсова політика та завищені кредитні ставки можуть знищити малий та середній бізнес: "Тому уряд і бастує проти НБУ".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: