"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Росія перекрила повітря Пінчуку

Середа, 4 березня 2009, 18:48
Росія веде переговори про скорочення на 2009 рік квоти для безмитного ввезення в РФ труб компаніями, що входять до українського холдингу "Інтерпайп".

Про це повідомили агентству "Интерфакс" в прес-службі Мінекономрозвитку.

Це питання було порушено заступник директора департаменту торгових переговорів Мінекономрозвитку РФ Володимиром Ткаченко на переговорах з українською стороною в Києві.

РФ ввела антидемпінгові мита на імпорт труб з України 29 грудня 2005 року терміном на п'ять років.

При цьому в рамках спеціальної угоди п'ять трубних компаній, що входять зараз до холдингу "Інтерпайп", отримали можливість безмитно імпортувати в РФ труби. Безмитний імпорт труб в РФ було дозволено в рамках спеціальних квот.

"На 2009 рік квота була встановлена розміром 427 тис. тонн. На даний момент ведуться переговори про зменшення квоти. Сторони прийшли до взаєморозуміння з питання необхідності скорочення квоти, однак щодо розміру квоти згоди досягнуто не було", - повідомили в Мінекономрозвитку.

"Інтерпайп" оцінює свою частку на світовому ринку безшовних труб на 4,3%. Річний оборот компанії 2007 року склав 1,8 млрд. дол., при цьому було випущено 1472 млн. тонн трубної і колісної продукції.

До складу компанії входять ВАТ "Інтерпайп Нижньодніпровський трубопрокатний завод", ВАТ "Інтерпайп Новомосковський трубний завод", ТОВ "Інтерпайп Ніко-Тьюб".

Компанія підконтрольна українському бізнесмену Віктору Пінчуку і членам його родини.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: