Кияни економлять на продуктах харчування та одязі

Середа, 4 березня 2009, 14:55

Більшість киян в умовах кризи економлять на продуктах харчування та одязі.

Про це свідчать дані телефонного опитування, проведеного Київським інститутом проблем управління імені Горшеніна, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Дослідження проводилося з 24 до 28 лютого поточного року в Києві, опитано 1000 респондентів старше 18 років. Похибка репрезентативності щодо об'єкту дослідження не перевищує +/-3,4%.

На питання "На чому ви заощаджуєте?", 65,5% респондентів відповіли, що на продуктах харчування, 44% - на одязі, 21,3% - на відпочинок, 19,5% - на лікування та медикаменти та 17,6% - на комунальних витратах.

"Очевидно, через деякий час можна буде говорити про зв'язок між кризою і погіршенням стану здоров'я населення", - сказав на прес-конференції в середу директор Інституту ім. Горшеніна Кость Бондаренко.

За його словами, люди віддають перевагу більш дешевим продуктам харчування, а значить "менш якісним".

Серед опитаних, 69,7% не роблять продуктових запасів, 28,9% - здійснюють їх і 1,3% - не змогли відповісти на це питання.

Реклама:

56,4% респондентів сказали, що серед членів їх сімей або знайомих є ті, хто втратив роботу через економічну кризу, 41,2% - відповіли, що ні, і важко сказати 2,4%.

Опитування також показало, що більше всього в Києві люди відчувають наслідки кризи через підвищення цін - 73,1%, затримки з виплатою зарплати - 23,5%, зменшення зарплати - 20,1% і звільнення - 13,9%.



 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: