"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Надра Банк" переходить до видачі депозитів заставним майном

Середа, 4 березня 2009, 13:29
Тимчасова адміністрація банку "Надра" пропонує вкладникам, термін депозитів яких минув, замінити його заставним майном банку.

Про це йдеться в прес-релізі кредитно-фінансової установи, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Для клієнтів, термін депозитів яких минув, але вони хочуть скористатися своїми коштами вже зараз, банк пропонує замінити внесок заставним майном банку: квартирами, земельними ділянками, автомобілями, власники яких самі звернулися до банку за допомогою у їх продажу у зв'язку з неможливістю виплати кредитів . Квартири, запропоновані банком, - це об'єкти як первинного, так і вторинного ринку житла ", - йдеться в повідомленні.

Банк також надає клієнтам можливість переоформити вклад на період до завершення дії мораторію на повернення депозитів або погасити кредит за рахунок депозиту.

Погашення кредиту проводиться з відміною нарахованих штрафів і пені, говориться в повідомленні.

Клієнтам з простроченою заборгованістю за кредитом банк також пропонує зниження ставки на 1 процентний пункт і скасування нарахованих штрафів і пені за умови повного погашення всієї простроченої заборгованості по тілу кредиту, відсотків і щомісячних комісій.

Як повідомлялося, Group DF, яка планувала придбання контрольного пакету акцій банку "Надра", звернулася до Національного банку України (НБУ) з проханням ввести зовнішнє управління в кредитно-фінансовій установі.

У результаті НБУ 10 лютого ввів тимчасову адміністрацію до банку.

Згідно з даними Нацбанку України, на 1 січня 2009 року за розміром загальних активів (30,547 млрд. грн.) банк "Надра" займав дев'яте місце серед 182 діючих банків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: