"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

До "Нафтогазу" проникло СБУ?

Середа, 4 березня 2009, 12:50

Невідомі в масках і камуфляжі проникли в будинок Національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України".

Про це повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі НАК.

"Невідомі вже проникли в приміщення компанії. Вони просто перестрибнули через турнікети, не надавши жодних документів", - сказали в прес-службі. Незабаром очікується брифінг щодо факту захоплення.

За повідомленням кореспондента ЕП, люди в масках заблокували кабінет заступника головного бухгалтера, якому стало погано з серцем, і йому викликали швидку допомогу.

Реклама:

Як повідомило "Економічній Правді" джерело в НАК "Нафтогаз", до будівлі пройшли представники СБУ.

"Деякі представники НАКу отримали виклики до суду у справі з розмитення газу після затримання пана Шепітько, але обрали тактику уникання оповіщень до суду", - пояснило вторгнення СБУ джерело.

За словами представника "Нафтогазу", головний юрист БЮТу Андрій Портнов робить все можливе для уникнення затримань робітників НАК, причетних до розмитнення газу.

Як повідомлялося, Служба безпеки України 2 березня порушила кримінальну справу за фактом заволодіння посадовими особами НАК "Нафтогаз України" за попередньою змовою з групою осіб 6,3 млрд куб. м транзитного природного газу на суму понад 7,4 млрд грн.

У рамках справи був затриманий заступник начальника відділу Енергетичної регіональної митниці Державної митної служби Тарас Шепітько.

Служба безпеки заявляє, що розслідування кримінальної справи відбувається під наглядом Генеральної прокуратури України і в суворій відповідності до закону з використанням усіх повноважень, наданих службі.

Перешкода слідчим діям з боку сторонніх осіб є порушенням чинного законодавства, тому СБУ попереджає, що буде жорстко реагувати на будь-які спроби незаконного втручання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: