Ющенко стурбований порушеннями земельного законодавства в Києві

Середа, 4 березня 2009, 11:20
Президент Віктор Ющенко стурбований порушеннями земельного законодавства в Києві.

Про це він сказав, відкриваючи нараду з головами районних державних адміністрацій Києва, повідомляє агентство "Українські новини".

"Порушення, які відбуваються в земельній сфері, просто вражають. За інформацією Генеральної прокуратури, є багато випадків порушення земельного законодавства в Києві", - сказав Ющенко.

Він повідомив, що тільки за 2008 рік зафіксовано 1341 випадок порушення земельного законодавства.

Президент звернув увагу присутнього на нараді генерального прокурора Олександра Медведька на сформовану в Києві ситуацію й попросив дати оцінку всім незаконним діям із землею в місті.

Реклама:

До  того ж, Ющенко закликав владу Києва прискорити процес прийняття бюджету міста на 2009 рік, вирішивши протиріччя з Кабінетом Міністрів з цього питання.

"Сумним є той факт, що бюджет міста на 2009 рік не прийнятий. Існують, я б сказав, фатальні протиріччя між позицією уряду й київської влади", - сказав Ющенко.

Він нагадав, що в результаті протиріч між владою Києва й урядом в 2009 році пропонується практично в 2 рази зменшити бюджет міста, а цього, на його думку, робити не можна.

"Жоден бюджет міста не скорочується в 2 рази порівняно з минулим роком. Це свідчить про те, що між Кабміном і мерією немає діалогу. Я ініціюю розгляд цього питання", - зазначив він.

Президент також розкритикував дії київської влади в тарифній сфері, її намір ввести плату за медичні послуги, а також закликав її поліпшити ситуацію із заборгованостям з зарплати в місті.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: