"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Пенсіонерів виведуть з проблемних банків

Середа, 4 березня 2009, 10:40
Пенсійний фонд повідомив про намір розірвати договори з банками, що затримують виплату пенсій.

У найближчі дні найбільші шанси втратити клієнтів-пенсіонерів - у дев'яти кредитних установ, в які Нацбанк ввів тимчасові адміністрації, пише видання "Комерсант-Україна".

Регіональні представники фонду відзначають, що в таких банках обслуговується незначна частина пенсіонерів, а основні незручності у пенсіонерів виникають через введення банками ліміту на зняття грошей.

Голова правління Пенсійного фонду України (ПФУ) Олексій Зарудний заявив про готовність припинити видачу пенсій через банки, які несвоєчасно проводять виплати пенсіонерам.

За його словами, вже сьогодні міжвідомча комісія повинна повідомити про розірвання договорів з проблемними банками. Голова ПФУ підтвердив, що поки що відмова від співпраці торкнеться установ з тимчасовими адміністраціями Нацбанку.

"Як тільки нам пенсіонери або НБУ будуть повідомляти про те, що в якомусь банку є проблеми, і це може позначитися на виплаті пенсій, ми будемо в оперативному порядку вирішувати питання фінансування через такий банк", - відзначив він.

Зараз тимчасові адміністрації знаходяться в дев'яти банках: "Промінвестбанк", "Національний кредит", Укрпромбанк, "Причорномор'я", "Київ", "Надра", "Західінкомбанк", "Одеса-банк" та "Трансбанк".

Зарудний уточнив, що затримки виплат пенсій з вини банку в основному відзначені в Дніпропетровську, Донецьку, Києві, Харкові.

Напередодні голова фонду повідомив, що співробітники ПФУ інформують пенсіонерів про існування "проблемних і ненадійних" установ, пропонуючи отримувати пенсії через "Укрпошту" або банки.

Зараз 94 банку обслуговують понад 30% пенсіонерів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: