Медведєв погрожує залишити Київ без кредита

Вівторок, 31 березня 2009, 19:55

Продовження Україною діалогу з ЄС щодо реконструкції газотранспортної системи без участі Росії може негативно відбитися на наданні Москвою фінансової допомоги Києву.

Про це заявив президент Росії Дмитро Медведєв у Берліні після переговорів з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, повідомляє агентство "Интерфакс".

"Якщо українські партнери вважають за правильне продовжити діалог без участі Росії, ми, звичайно, теж будемо робити для себе певні висновки, і вони вже були зроблені", - сказав він.

За словами Медведєва, "ідеться про перенесення міжурядових консультацій між Росією і Україною і прийнятті інших рішень, про які просять українські колеги".

Реклама:

"А українські колеги просять багато чого, грошей просять, наприклад. Але як же можна давати в такій ситуації гроші, коли ми не можемо домовитися по одному з найбільш суттєвих питань", - сказав російський лідер.

Ангела Меркель, у свою чергу, відзначила, що "газотранспортну систему України потрібно вдосконалювати, це розумно".

"Члени Європейської комісії повинні вести діалог з Україною, але за цією системою прокачується російський газ, і не можна доводити цей процес до конфліктної ситуації", - наголосила вона.

"Необхідно ліквідувати цю неузгодженість", - висловила переконання Меркель, додавши, що, природно, Росія повинна брати участь в цьому.

Як повідомлялося, прем`єр Юлія Тимошенко офіційно попросила у Росії кредит у розмірі 5 мільярдів доларів, про що 10 березня повідомив віце-прем`єр, міністр фінансів РФ Олексій Кудрін.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!