У Держфінпослуг назрівають кадрові ротації

Вівторок, 31 березня 2009, 17:36

Голова Державної комісії регулювання ринків фінансових послуг України (Держфінпослуг) Віктор Суслов подав подання в Кабмін про збільшення числа своїх заступників до 5 осіб (сьогодні їх 4), а також про позбавлення, як мінімум одного з п'яти директорів департаменту Держфінпослуг статусу члена Комісії.

Про це повідомляє газета "Дело" з посиланням на джерело у Комісії.

На думку експертів, таким чином новий голова Держфінпослуг продовжує формувати команду, якій він міг би довіряти.

"Є підозра, що йому не вдалося посунути вже працюючих заступників, тому йому потрібна нова посада, щоб посадити на неї "свою" людину", - говорить представник Комісії, який побажав залишитися неназваним.

Реклама:

Сам Суслов цю інформацію не підтвердив, але й не спростував.

А от той факт, що незабаром хтось із директорів департаментів може втратити престижний статус "член Комісії" (який дає можливість впливати на рішення по фінансовим ринкам), глава Держфінпослуг не заперечує.

"Так, ймовірно дехто з директорів департаментів перестане бути членом комісії. Хоча б для того, що потрібно привести все у відповідність із законом", - сказав Суслов.

"Згідно положення про Держфінпослуг у нас повинно бути 9 членів Комісії, а реально протягом останнього року їх було 10", - зазначив він.

За словами Суслова вони обговорювали можливість позбавлення такого статусу когось із заступників, але прийшли до висновку, що "юридично" це зробити неможливо.

Тому "десятим - зайвим" стане хтось з керівників департаментів.

Хто саме - Віктор Суслов поки не говорить.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!