Японія не збиралася давати Україні 5 мільярдів

Вівторок, 31 березня 2009, 16:39

У Посольстві Японії в Україні здивовані словами міністра економіки Богдана Данилишина про те, що Японія розглядає питання про надання Україні кредиту в єнах, еквівалентного 5 млрд. доларів.

Як повідомили агентству "УНІАН" в японському посольстві, в даний час уряд Японії це питання не розглядає.

Раніше Богдан Данилишин сказав в інтерв`ю агентству, що питання надання Україні такого кредиту розглядалося під час робочого візиту прем`єр-міністра Юлії Тимошенко до Японії 25-26 березня.

Умови кредиту, за словами міністра економіки, "навіть вигідніші, ніж у МВФ".

Реклама:

У свою чергу Україна, за інформацією Данилишина, підготувала проект закону про відміну 13-процентної надбавки до мита на імпорт низки груп товарів, зокрема автомобілів, в чому зацікавлена Японія.

Представник Посольства Японії підтвердив, що його країна дійсно зацікавлена у скасуванні надбавки до мита, хоча "це ніяк не пов`язано з будь-якою допомогою Україні".

Він також сказав, що йому "важко зрозуміти", чому в проекті закону, підготовленому в уряді, говориться про скасування надбавки до мита на всі групи товарів, а у раніше прийнятій постанові уряду скасовано надбавки на всі товари, окрім автомобілів і холодильників.

У Посольстві Японії також повідомили, що в рамках технічної допомоги Україні Японія наприкінці весни або на початку літа направить в нашу країну експерта з фінансових питань.

"Коло його завдань уточнюється. Якщо говорити в цілому, то він консультуватиме з проблем економічної кризи. Експерт працюватиме в Міністерстві економіки, Міністерстві фінансів і Національному банку України", - сказав японський дипломат.

Раніше Богдан Данилишин повідомляв, що фінансові експерти прибудуть до України вже цього тижня "для остаточного визначення умов і напрямів використання кредиту".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: