ПІБ і "Внєшекономбанк" прокредитують українську економіку

Вівторок, 31 березня 2009, 15:32

"Промінвестбанк" (ПІБ) спільно з найбільшим акціонером "Внєшекономбанку" (ВЕБ) мають намір направити на кредитування підприємств реального сектора економіки в Україні 0,5 млрд. доларів.

Про це заявив перший заступник голови правління ПІБ В'ячеслав Юткін, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"За підтримки акціонерів плануємо в найближчі два-три місяці розгорнути кредитний портфель на суму до 0,5 млрд. доларів", - сказав банкір.

Донині банк зібрав заявки на кредитування великих підприємств на суму понад 300 млн. доларів, повідомив Юткін.

Реклама:

За його словами, зокрема, наразі ПІБ розглядає кредитні заявки підприємств "Мотор-Січ" і "Запоріжтрансформатор" (Запоріжжя).

Банкір повідомив, що кредитні кошти зможуть отримати підприємства, у яких майже 50% експорту припадає на російський ринок.

Як відзначив Юткін, в рамках цієї кредитної програми будуть використовуватися інструменти синдикованого кредитування та документарні форми розрахунків за участі ВЕБ.

"Отримавши кошти по міжбанківському кредитуванню від акціонерів на суму близько 1 млрд. доларів, ми можемо виводити ПІБ з кризової ситуації. Це шлях (поновлення кредитування реального сектора економіки), як нам здається, для того, щоб банк ставав прибутковим, працював нормально у нинішній ситуації ", - підкреслив банкір.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: