Бізнесмени втрачають віру в майбутнє

Вівторок, 31 березня 2009, 15:22

Частка керівників найбільших компаній світу, які впевнені у зростанні доходів своїх компаній, знизилася більш ніж удвічі.

Про це свідчить опитування консалтингової компанії PricewaterhouseCoopers, пише видання "Дело".

Результати 12 щорічного опитування керівників найбільших компаній світу, проведеного PricewaterhouseCoopers, свідчать про те, що під впливом економічного спаду лідери бізнес-спільноти втрачають впевненість у відношенні перспектив розвитку бізнесу.

Вони припускають, що процес відновлення економіки буде носити повільний і поступовий характер і розтягнеться на найближчі три роки.

Всього лише 21% керівників у світі повністю впевнені у зростанні доходів своєї компанії протягом наступних 12 місяців, що значно нижче результатів минулорічного огляду, коли таку впевненість висловили 50% респондентів.

При цьому 35% опитаних заявили, що з песимізмом оцінюють перспективи розвитку бізнесу в майбутньому році.

За даними огляду песимістичні настрої переважають у всіх регіонах і секторах економіки,  охоплюючи країни з різними рівнями економічного розвитку.

Лише 15% керівників компаній у Північній Америці та 15% у Західній Європі висловили впевненість щодо перспектив економічного зростання в 2009 році.

Відповідний показник для ринків, що розвиваються, склав 21% по країнах Центральної та Східної Європи, 31% у країнах Азіатсько-Тихоокеанського регіону та 21% по країнах Латинської Америки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: