ВВП України впав на 25-30%

Вівторок, 31 березня 2009, 15:03

Валовий внутрішній продукт України в січні-лютому 2009 року впав на 25-30 відсотків у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, коли зростання становило 5,8 відсотка.

Про це під час щорічного послання про внутрішнє і зовнішнє становище в Україні у Верховній раді повідомив президент Віктор Ющенко.

"Ми виявилися неготовим зустріти кризу, її перший удар став болісним і важким . Наслідком цього стало уповільнення зростання ВВП у 2008 році до 2,1 відсотка і руйнівного скорочення на 25-30 відсотків за підсумками січня-лютого поточного року", - сказав Ющенко.

За його словами, у 2007 році зростання ВВП становило 7,6 відсотка в порівнянні з 7,3 відсотка у 2006 році.

Реклама:

"До моменту кризи темпи зростання української економіки становили 6,5-7,0 відсотків (щорічно). Я вірю і впевнений, що цей показник буде відновлено", - сказав Ющенко.

За його словами, однією з головних причин падіння української експортозалежної економіки стало скорочення зовнішніх ринків.

"Ми втратили зовнішні ринки, на які припадає 60 відсотків українського експорту - від цих ринків залежала майже вся наша валютна виручка і зайнятість майже двох мільйонів чоловік в металургії, хімії та суміжних галузях", - сказав президент.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: