"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Збори акціонерів "Київенерго" знову не відбулися

Вівторок, 31 березня 2009, 14:43

Чергові загальні збори акціонерів ВАТ "Київенерго", призначені на 31 березня, не відбулися.

Про це повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі енергокомпанії.

За її даними, збори не відбулися у зв'язку з відсутністю у реєстратора "Київенерго" - ВАТ "Фінансова компанія "Укрнафтогаз" ліцензії Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку (ДКЦПФР) України на здійснення діяльності на ведення реєстру.

У компанії зазначають, що, згідно з наданим ДКЦПФР роз'яснень, реєстрація акціонерів та їх уповноважених учасників для участі в зборах неможлива за відсутності легітимного документу, на підставі якого має відбуватися реєстрація.

"ФК "Укрнафтогаз" не передала систему реєстру тимчасовому реєстратору ТОВ "Міжрегіональний незалежний реєстратор", який був призначений органами управління "Київенерго", - наводить прес-служба слова директора по правовому забезпеченню "Київенерго" Дмитра Усатюка.

Останній раз акціонери "Київенерго" змогли провести збори у вересні 2007 року.

Збори акціонерів "Київенерго", призначені на 28 березня 2008 року, не відбулися через відсутність кворуму. Тоді його проведення своєю неявкою заблокували представники недержавних міноритарних акціонерів.

Збори, призначені на 16 липня 2008 року і 12 лютого 2009 року, не відбулися через проблеми з реєстратором.

"Київенерго" експлуатує практично всі енергетичні об'єкти, розташовані в столиці, за винятком Дарницької теплоелектроцентралі.

НАК "Енергетична компанія України" належить 50% +1 акція АТ "Київенерго". Найбільшими недержавними акціонерами компанії, за даними ДКЦПФР на початку грудня 2008 року, є два зареєстровані на Кіпрі компанії Kapiton Trading Limited (24,9794% акцій) і Fluminea Limited (10,2109% акцій).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: