"ГАЗПРОМ" ОБІЗВАВ УКРАЇНУ "ТРАНЗИТНИМ ШАНТАЖИСТОМ"

Вівторок, 31 березня 2009, 11:38

ВАТ "Газпром" закликає керівництво Європейського Союзу ретельно розслідувати причини газового конфлікту між Україною і Росією, який в січні 2009 року призвів до двотижневої перерви транзиту російського газу через українську газотранспортну систему.

Про це заявив ц вівторок заступник голови правління ВАТ "Газпром" Олександр Медведєв, виступаючи на конференції "Проект "Північний потік". Парламентське вимірювання" в Петербурзі, повідомляє агентство "УНІАН" з посиланням на РІА "Новости".

"Газпром" називають ненадійним постачальником, при цьому наводяться як приклад газові конфлікти з Україною в 2006 і в 2009 роках. Останній призвів до зупинки транзиту на два тижні. Ми так і не почули оцінки від керівництва ЄС і Енергетичної хартії. 2006 року керівництво ЄС, мабуть боячись зіпсувати відносини з "помаранчевим" урядом, просто усунулося від такої оцінки. Аналогічно воно вчинило і в 2009 році", - сказав Медведєв.

Він припустив, що якщо керівництво ЄС проведе ретельне розслідування причин газового конфлікту в січні 2009 року, членство України в ЄС опиниться під питанням.

Реклама:

"Транзитний шантажист, який одночасно шантажує Росію і Європу, мабуть, не кращий кандидат на членство в ЄС. Подібне розслідування одночасно показало б повну надійність "Газпрому" як постачальника газу", - сказав Медведєв.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!