Тимошенко хоче дружити з Росією, але щоб кожен при своїх

Понеділок, 30 березня 2009, 23:56

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко виступає за гармонійні відносини України з Росією, однак має намір відстоювати в цих відносинах український національний інтерес.

Про це вона сказала в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV.

"У Росії є свої національні інтереси. Вона їх свято відстоює. В України є свої національні інтереси, які стосуються кожної людини, яка живе в країні. Ми їх теж свято відстоюємо. Наше завдання - на базі дотримання національних інтересів двох країн знайти порозуміння" - сказала вона.

Тимошенко наголосила, що вибудувану за роки радянської влади єдину систему кооперативних зв'язків України і Росії "розірвати по живому неможливо, і не потрібно", і підкреслила, що за таких умов обом країнам треба "прагматично підходити до побудови стосунків".

Реклама:

"Є наші інтереси і є ваші - збалансували і пішли далі будувати стосунки. Якщо не збалансували - кожен залишається при своїх національних інтересах", - наголосила вона.

Також Тимошенко нагадала, що Україна отримала найкращу після Білорусі ціну газу на 2009-2010 роки.

"Більшість країн світу віддали Росії 50% своїх газотранспортних систем, щоб мати таку низьку ціну. Ми залишили українською 100% ГТС. Ми захистили наш фундаментальний державний інтерес", - наголосила вона.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: