"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тимошенко натякає, що Пинзеник на неї тиснув?

Понеділок, 30 березня 2009, 23:47
Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявляє, що на неї тиснуть і вимагають підвищити пенсійний вік, скасувати пенсії для працюючих пенсіонерів та підвищити тарифи на газ для населення.

Про це вона сказала в ефірі телеканалу ICTV.

"Від нас вимагають скоротити видатки пенсійного фонду. Це значить збільшити пенсійний вік і забрати пенсії у працюючих пенсіонерів. Від того частина міністрів пішла у відставку, що я не захотіла таких змін", - наголосила прем'єр.

"На мене кожного дня тиснуть, щоб я прийняла ці рішення", - підкреслила Тимошенко.

"Поки я прем'єр, я не допущу ні першого, ні другого. Потрібно міняти пенсійний вік, коли в країні буде як в Японії, 83 роки середній вік життя людини. А коли у нас трошки більше за 57, так яка пенсія в 65, в 60? Це категорично виключається", - заявила вона.

Реклама:

"А уявіть собі, якщо б я пішла на поводу у всіх консультантів, які очолюють там міністерства, відомства, і скасувала, так як вони радили, видатки пенсійного фонду, і ми скасували пенсії працюючим пенсіонерам?", - запитала Тимошенко

Вона зазначила, що "пенсії, незважаючи на кризу, збалансовані за рахунок спеціальних видатків бюджету" і запевнила, що "до кінця року, як би криза не гуляла в світі і в Україні, пенсія буде виплачуватися як вона є".

Також Тимошенко наголосила, що "вимагають публічно, але не кажуть деталі - збалансувати фінансовий баланс НАК Нафтогаз і збалансувати збільшуючи протягом цього року тарифи на газ для людей".

"Я що, можу це зробити? Але ті міністри, які пішли зараз у відставку, пішли тому, що я ніколи з цим не погоджуся", - наголосила прем'єр.

Крім того, Тимошенко заявила, що "не зважаючи на те, що антикризова програма не прийнята, вона урядом виконується так, як уряд це може робити".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: