СБУ знову взялася за "Нафтогаз"

Понеділок, 30 березня 2009, 18:28

Служба безпеки України оскаржила в Апеляційному суді Києва рішення Шевченківського районного суду про закриття кримінальної справи за фактом заволодіння посадовими особами Національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України" за попередньою змовою з групою осіб 6,3 млрд. кубометрів транзитного природного газу на суму понад 7,4 млрд. гривень.

Про це в понеділок заявив голова СБУ Валентин Наливайченко, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Він нагадав, що 26 березня цього року Шевченківський районний суд Києва виніс постанову про закриття провадження за скаргою Головного управління "Нафтогаз України" на постанову про порушення цієї кримінальної справи.

"На всі ці постанови суду подані апеляційні скарги. Наступні дії СБУ будуть залежати від рішень Апеляційного суду міста Києва", - сказав голова СБУ.

Реклама:

Наливайченко підкреслив, що всі дії СБУ по цій справі "відбувалися виключно в рамках повноважень, визначених законом "Про Службу безпеки України", а також в рамках реалізації стратегії національної безпеки і оборони, затвердженої президентом України в 2004 році".

Він запевнив, що СБУ продовжує "роботу по підтримці всіх дій і контрактів, які можуть становити інтерес для національної внутрішньої безпеки держави".

За його словами, це стосується, зокрема, діяльності НАК "Нафтогаз України", ВАТ "Газпром" та компанії "РосУкрЕнерго".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: