Ющенко хоче якнайшвидшої рекапіталізації банків

Понеділок, 30 березня 2009, 18:05

Президент Віктор Ющенко вимагає протягом цього тижня завершити підготовку нормативної бази для початку реальної рекапіталізації українських банків.

Про це заявив перший заступник глави Секретаріату президента Олександр Шлапак, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Президент поставив відповідні завдання. Протягом буквально цього тижня провести необхідну координаційну нараду і завершити підготовку необхідної нормативної бази з тим, щоб вони (Кабінет Міністрів і Національний банк України) найближчим часом, бажано з наступного тижня почали реальну процедуру рекапіталізації українських банків", - сказав він.

Шлапак зазначив, що, в разі потреби, можна внести відповідні зміни в українське законодавство, однак він відзначає, що необхідності в цьому немає і можна обійтися постановами Кабміну і Нацбанку.

Реклама:

"Нацбанк поки що не звертався з офіційним запитом щодо рекапіталізації хоча б якихось банків. Тому будь-який перелік банків, хороших чи поганих, є надуманою річчю", - зазначив Шлапак.

"Позиція президента така: всі українські банки, які на сьогоднішній день мають велику кількість вкладників, перед якими відповідним чином тримали свої зобов'язання, повинні бути підтримані ", - підкреслив він.

Шлапак підкреслив важливість рекапіталізації з боку держави банківської системи як це прийнято в європейській практиці, де, таким чином, банківська система була стабілізована в ситуації схожою або більш складною у порівнянні з українською.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!