Президент деталізує "брюссельські домовленості" окремим указом

Понеділок, 30 березня 2009, 17:32 -

Перший заступник глави Секретаріату президента - представник президента у Кабінеті міністрів Олександр Шлапак вважає принциповими рішення міжнародної донорської конференції з питань модернізації української газотранспортної системи, яка відбулася у Брюсселі 23 березня.

Про це він заявив під час брифінгу у Секретаріаті президента.

За його словами, результати газової конференції підтвердили суверенність України визначати власника та оператора газотранспортної системи.

"Що робити з нашою трубою, будемо вирішувати ми самі, а не в Брюсселі або в Москві", - підкреслив заступник глави секретаріату президента.

Реклама:

За його словами, з цього випливає підтвердження взаємного прагнення сторін до приведення української газотранспортної системи і газового ринку в цілому до європейських стандартів, а також готовність до залучення інвестицій європейських структур і держав для модернізації ГТС.

Також важливим моментом Олександр Шлапак назвав підтвердження потенційної можливості розширити пропускну здатність української ГТС на 60 мільярдів кубометрів газу з використанням відносно невеликих коштів (за оцінками НАК "Нафтогаз України" - 5-6 мільярдів доларів).

"Основне - щоб рішення брюссельської зустрічі якомога швидше знайшли своє практичне втілення. Тому підготовлено проект указу президента щодо реалізації домовленостей, досягнутих у Брюсселі", - повідомив Олександр Шлапак.

Цей проект документу направлено до уряду і запропоновано протягом 10 днів опрацювати його і внести зміни і доповнення.

Таким чином, роз'яснив Шлапак, буде вироблена і підтверджена ще раз спільна позиція уряду і президента щодо модернізації ГТС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: