"Укртатнафта" готується перейти на "Євро-4"

Понеділок, 30 березня 2009, 17:10 -

ЗАТ "Укртатнафта" має намір у вересні 2009 року розпочати виробництво дизельного палива з вмістом сірки не більше 0,005% (відповідає стандартам "Євро-4").

Про це ідеться у повідомленні прес-служби компанії.

"Для цього на підприємстві будуть виконані заходи з реконструкції установки гідроочищення з одночасною заміною внутрішнього обладнання та каталізатора в реакторах", - ідеться в повідомленні.

Крім того, "Укртатнафта" у березні провела ряд технічних заходів, пов'язаних з початком випуску дизпалива, яке відповідає стандарту "Євро-3", а 23 березня компанія отримала сертифікат відповідності на низькосернистий продукт, що дозволяє їй почати його відвантаження споживачаам.

Реклама:

Як відомо, ЗАТ "Укртатнафта" експлуатує найбільший в країні Кременчуцький нафтопереробний завод (НПЗ), проектна потужність якого з переробки сировини становить 18,62 млн. тонн на рік.

В березні 2009 року "Укртатнафта" запустила виробництво дизельного палива з вмістом сірки не більше 0,035% (відповідає стандартам "Євро-3").

Чистий збиток ЗАТ "Укртатнафта" у 2008 році за українськими стандартами бухгалтерського обліку склав 934,059 млн. гривень, у той час як 2007 рік компанія закінчила із чистим прибутком 470 тис. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: