Тимошенко обіцяє справедливу пенсійну систему

Понеділок, 30 березня 2009, 16:44 -

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко переконана, що "антикризовий" пакет законопроектів, який завтра виноситься на розгляд парламенту, вдосконалить пенсійну систему України.

Про це вона заявила під час зустрічі з послами країн Великої сімки (G7) та керівництвом делегацій Єврокомісії, місії МВФ в Україні, Світового банку і ЄБРР.

Юлія Тимошенко наголосила, що зазначені законопроекти не збільшують пенсійний вік та не позбавляють пенсій працюючих пенсіонерів.

"На базі цих законопроектів пенсійна система стає більш справедливою, вона дає можливість всім, хто сьогодні розраховує на пенсійне державне забезпечення, бути на рівних умовах", - наголосила вона.

Реклама:

Тимошенко зауважила, що законопроектами передбачено збільшення розміру пенсій жінкам через розрахунок коефіцієнту зарплати з наданням можливості вилучення зменшеного заробітку у період декретної відпустки.

Удосконалюється й порядок обчислення страхового пенсійного внеску.

Так, для господарюючих суб'єктів, які працюють на спрощеній системі оподаткування, надається самостійне право визначати розмір пенсії.

Також, за словами Тимошенко, до антикризового пакету законодавства, який у вівторок уряд винесе на розгляд парламенту, включено два законопроекти про збільшення акцизних зборів на тютюнові та алкогольні вироби, а також законопроект про внесення змін до Державного бюджету щодо збалансування фінансового плану НАК "Нафтогаз України".

"Ці законопроекти дають можливість під час кризи збалансувати бюджет Пенсійного фонду, збалансувати доходи і видатки Державного бюджету і внести в доходи і видатки НАК "Нафтогаз України" певний фінансовий порядок. Все це у комплексі зробить фінансову систему країни міцнішою", - наголосила Юлія Тимошенко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: