Незабаром послуги колекторів мають подорожчати

Понеділок, 30 березня 2009, 16:19

Зростаючі неповернення по кредитах та погіршення соціальної та економічної ситуації в країні можуть призвести ряд колекторських компаній до банкрутства, оскільки процес стягнення боргів незабаром вимагатиме значно більших людських та матеріальних ресурсів.

Про це повідомляє прес-служба колекторської компанії "ІКСПОІНТ" з посиланням на слова генерального директора Романа Кривошеєва.

"Ближче до літа поточного року, процес стягнення стане набагато складнішим, і це відчують в першу чергу" молоді "колектори, які вийшли на ринок рік-півтора тому", - сказав він.

"Погіршення платоспроможності позичальників змусить колекторів розширювати штат співробітників і вкладати кошти в додаткові ресурси, щоб відпрацювати отриманий борговий портфель. Впоратися з цим зможуть далеко не всі. Отже частина компаній залишиться не при справах", - вважає Кривошеєв.

Реклама:

Він також зазначив, що ускладнення в процесі стягнення боргів підштовхне колекторів піднімати комісію за свої послуги. Подорожчання в середньому може скласти від 40 до 50 відсотків.

"Комісія за успішне стягнення боргу в банківському сегменті може збільшитися на 40-50%, для корпоративних клієнтів вартість послуг зросте на 20-30 відсотків, для клієнтів-фізичних осіб вартість швидше за все збільшиться на 60-70 відсотків", - уточнив Кривошеєв.

Роман Кривошеєв зазначив, що вартість роботи колекторів буде підвищуватися поступово.

"Ми, зокрема, не збираємося переглядати свою комісію в найближчі кілька місяців. Підписані довгострокові контракти про співробітництво з низкою великих клієнтів", - сказав він.

"І ті компанії, які звернуться до нас зараз, можуть розраховувати на те, що ціни, пропоновані нами сьогодні, не будуть переглядатися у період дії укладених договорів", - резюмував Кривошеєв.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!