"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Кредит-Рейтинг" змінив власника

Понеділок, 30 березня 2009, 15:16

Радник прем'єр-міністра, співвласник Української міжбанківської валютної біржі (УМВБ) Олександр Гінзбург продав рейтингове агентство "Кредит-Рейтинг" - єдине в Україні уповноважене Державною комісіею з цінних паперів та фондового ринку (ДКЦПФР) на проведення рейтингових оцінок.

Про це Гінзбург сказав в інтерв'ю "Інвестгазеті", повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Я вже не є власником рейтингового агентства" Кредит-Рейтинг". Дійсно, я створював агентство, але в 2008 році його продав", - сказав він.

За його словами, він продовжує залишатися членом наглядової ради агентства, але виконує в ньому виключно стратегічну функцію.

Реклама:

Гінзбург не назвав покупця і вартість угоди.

Генеральний директор агентства Станіслав Дубко повідомив агентству, що не володіє інформацією з цього питання, і що в його функції не входить оголошення власників компанії.

Агентство "Кредит-Рейтинг" створене у 2001 році у формі ТОВ, з 2003 року рейтингові оцінки агентства офіційно визнаються Міністерством фінансів, а з 2004 року воно є уповноваженим агентством Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку.

Наприкінці 2007 року було заявлено про створення нерезидентом, мажоритарним власником УМВБ - Oakcroft Investments Ltd і власниками компанії Griffon Capital групи компаній, до якої крім "Кредит-рейтингу" увійшли інвестиційна компанія Mosaic Investments, як правонаступник Griffon Capital, Mosaic Consulting, УМВБ, інформаційне агентство "City Finance" і агентство фінансових новин FTN Monitor. Однак ця інформація продовження не отримала.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!